Autor: | neznámý |
Datum přidání | 02.09.2010 |
Druh receptu | Oběd, Večeře |
Doba přípravy surovin: |
10 min |
Doba vaření: | 120 min |
Počet porcí: | 8 ks |
Přibližná cena: | 80 Kč |
Chuť: | nehodnoceno |
Cena: | nehodnoceno |
Obtížnost: | nehodnoceno |
Přidat vlastní foto
|
TĚSTO:
NÁPLŇ:
Kokosový cukr
Kokosový cukr
Madeta Jihočeské máslo
Obsah tuku: 82%
Tradiční české máslo
Máslo
Sůl s jodem Tesco Value
Jedlá sůl s jodem vakuová
Bílkoviny | Sacharidy | Tuky | Energetická hodnota | |
1 porce | 4,59 g | 26,01 g | 8,38 g | 832,42 kJ (199 kcal) |
celkově | 36,68 g | 208,04 g | 67,08 g | 6 659,34 kJ (1590 kcal) |
Hodnoty jsou pouze orientační.
Mouku prosijeme do mísy. Do důlku rozdrobíme droždí, přidáme špetku cukru a pár lžic vlahého mléka. Necháme vzejít kvásek. Poté přidáme změklé máslo, špetku soli a mlékem zaděláme nelepivé těsto, které necháme v teple vykynout.Těsto rozválíme a přeneseme na tukem vymazaný plech. Na několika místech propícháme vidličkou a necháme ještě 15 min. kynout.Mezitím si rajčata a cuketu nakrájíme na plátky a vykynuté těsto jimi střídavě poklademe. Dle chuti zeleninu osolíme a opepříme. Zakysanou smetanu smícháme s vejci, bylinkami a koláč rovnoměrně polijeme. Nakonec posypemem strouhaným eidamem. Pečeme v předehřáté troubě na 200 - 220°C asi 40 min. dozlatova.
Pod plátky rajčat a cukety lze dát kolečka šunky, tofu. Dále například listový špenát, bazalku, plátky česneku....co kdo má rád.
Přidat komentář