Autor: | neznámý |
Datum přidání | 02.05.2013 |
Druh receptu | Oběd, Svačina, Večeře |
Doba přípravy surovin: |
25 min |
Doba vaření: | 15 min |
Počet porcí: | 2 ks |
Přibližná cena: | neuvedena |
Chuť: | nehodnoceno |
Cena: | nehodnoceno |
Obtížnost: | nehodnoceno |
Přidat vlastní foto
|
Sůl s jodem Tesco Value
Jedlá sůl s jodem vakuová
Kuřecí prsa Toyal
Zapečená kuřecí prsa - plátky
Kikoman Soy Sauce
Přirozeně fermentovaná sójová omáčka - ochucovadlo
Bílkoviny | Sacharidy | Tuky | Energetická hodnota | |
1 porce | 19,44 g | 17,52 g | 9,00 g | 950,88 kJ (227 kcal) |
celkově | 38,88 g | 35,04 g | 17,99 g | 1 901,76 kJ (454 kcal) |
Hodnoty jsou pouze orientační.
Na části oleje orestujeme drobně pokrájenou cibulku. Když je cibulka zlatá, přidáme osolené, opepřené a chilli kořením ochucené kuřecí maso, které jsme pokrájeli na drobné nudličky. Dále přisypeme naklíčené výhonky mungo. Vše opékáme na nejvyšší stupeň, než se maso zatáhne a poté přihodíme malé kostičky nebo proužky barevné papriky a po chvíli ještě žampiony (teplotu regulujeme). Když jsou houby opečené, dochutíme směs výše uvedeným kořením (nebo jiné podle chuti). Směs necháme mírně zchladnout, přistrouháme pikantní plátek šmakouna a dobře promícháme. Rýžový papír necháme asi 2 minutky změknout ve vodě. Poté ho rozložíme na pracovní plochu a plníme rozumným množstvím nádivky. Zabalíme 2 závitky, které fritujeme se zbytkem oleje ve speciálním přístroji na zdravé smažení. Závitky lze též péci v troubě na plechu vyloženém pečícím papírem nebo fólií. V tomto případě je nejprve ze všech stran potřeme olejem.
Závitky lze podávat jako předkrm nebo svačinku. Pokud má posloužit jako hlavní jídlo, můžeme zvolit přílohu rýžové nudle, brambory, bramborovou kaši apod.
Rýžové závitky miluju, takže tyto určitě vyzkouším :-)
Přidat komentář