Autor: | neznámý |
Datum přidání | 19.07.2011 |
Druh receptu | Oběd, Večeře |
Doba přípravy surovin: |
15 min |
Doba vaření: | 15 min |
Počet porcí: | 1 ks |
Přibližná cena: | 150 Kč |
Chuť: | nehodnoceno |
Cena: | nehodnoceno |
Obtížnost: | nehodnoceno |
Přidat vlastní foto
|
Příprava sivena:Filet ochutíme solí, pepřem a tymiánem. Na rozpálené pánvi s olivovým olejem opečeme Sivena kůžičkou dolů asi 2 minuty, obrátíme a opečeme z druhé strany další 2 minuty. Siven je velmi křehký a doba pečení je proto krátká. Příprava omáčky: Rajčata je vhodné udit v domácí udírně, nebo v hrnci s mřížkou. Na dno hrnce dáme piliny, nad ně na mřížku položíme celá rajčata a přiklopíme. Na ohni (na plotně) necháme 20 minut a odstavíme. Rajčata tak dostanou uzený nádech. Mezitím si na oleji orestujeme na jemnou nasekanou šalotku s tymiánem a zalijeme vínem. Necháme zredukovat, přidáme uzená rajčata a povaříme asi 5 minut. Přidáme smetanu a opět redukujeme na polovinu, nebo hustou omáčku. Poté vše dobře rozmixujeme a dle chuti dochutíme solí. Filet ze Sivena s omáčkou z uzených rajčat podáváme nejlépe s bramborovým pyré a čerstvou zeleninou dle vlastního výběru.
Můj oblíbený letní recept na lehký a zdravý oběd, který mě kdysi naučil kamarád šéfkuchař a já jej s chutí vařím celé rodině.
Pokud neseženete čerstvého sivena, vyberte pstruha, chuťové vlastnosti masa jsou totožné
Přidat komentář