Autor: | neznámý |
Datum přidání | 08.01.2012 |
Druh receptu | Oběd, Snídaně, Svačina, Večeře |
Doba přípravy surovin: |
60 min |
Doba vaření: | 50 min |
Počet porcí: | 8 ks |
Přibližná cena: | neuvedena |
Chuť: | nehodnoceno |
Cena: | nehodnoceno |
Obtížnost: | nehodnoceno |
Přidat vlastní foto
|
Biotrend Bio citróny
Bio citróny, odrůda: Primofiore, kategorie: 5, jakost: 1
Pšeničná múka celozrnná špeciál - stredná
Pšeničná mouka celozrnná
Bílkoviny | Sacharidy | Tuky | Energetická hodnota | |
1 porce | 7,57 g | 68,91 g | 1,64 g | 1 354,39 kJ (323 kcal) |
celkově | 60,60 g | 551,26 g | 13,16 g | 10 835,10 kJ (2588 kcal) |
Hodnoty jsou pouze orientační.
Droždí rozmícháme s trochou vody, mouku přesijeme na jemném sítu. V míse smícháme mouku s cukrem, droždím a vodou zaděláme těsto, aby bylo tuhé jako na chléb. Dáme kynout na teplé místo. Vnitřek dýně bez semen a jablka nastrouháme, ochutíme citrónovou šťávou, osladíme a promícháme. Vykynuté těsto na pomoučeném vále rozválíme na placku o tloušťce přibližně 0,5 cm, rozprostřeme na něj náplň a zabalíme jako závin tak, aby náplň nikde nevykukovala. Těsto dáme do formy a necháme ještě kynout. V rozpálené troubě pečeme 50 min při teplotě jako když pečeme chléb. Chléb se dá péci i v domácí pekárně. Při tom použijeme pečícího papíru, který dáme na dno formy, aby se nepropíchlo těsto hnětacími pacičkami a nevytekla šťáva. Uvedené množství je na 1 dýňový chléb.
Náplň můžeme vylepšit dýňovými semínky.
To zní zajímavě, až bude doma dýně, snad také vyzkouším. Škoda, že není i fotečka:-)
Přidat komentář