Autor: | neznámý |
Datum přidání | 18.10.2013 |
Druh receptu | Oběd, Večeře |
Doba přípravy surovin: |
30 min |
Doba vaření: | 5 min |
Počet porcí: | 2 ks |
Přibližná cena: | neuvedena |
Chuť: | nehodnoceno |
Cena: | nehodnoceno |
Obtížnost: | nehodnoceno |
Přidat vlastní foto
|
Chocolade Manner
Čokoláda s min. 70% podílem kakaa. Minimální obsah kakaa v čokoládě:…
Bílkoviny | Sacharidy | Tuky | Energetická hodnota | |
1 porce | 5,48 g | 73,20 g | 40,40 g | 2 832,50 kJ (676 kcal) |
celkově | 10,95 g | 146,40 g | 80,80 g | 5 665,00 kJ (1353 kcal) |
Hodnoty jsou pouze orientační.
Nejdříve si namočíme alespoň na hodinu kešu oříšky do vody. Do misky nasypeme mouku, krupici a sůl. Přidáme vejce, olej a na malé kousky pokrájené špenátové listy. Zalijeme vodou a vypracujeme středně tuhé těsto. Osolenou vodu v hrnci přivedeme k varu. Z těsta vyválíme tenký váleček, který pokrájíme na stejné dílky. Špalíčky povaříme ve vroucí vodě necelých 5 minut. Jakmile nám vyplavou, ještě je minutku necháme vařit. V hlubší pánvi rozehřejeme olej, přidáme na malé kousky pokrájenou papriku a orestujeme ji. V ručním mixéru si mezitím nasekáme rajčata na pyré. Vlijeme do pánve. Dochutíme cukrem, bazalkou a trochou soli. Povaříme za občasného míchání asi 5 minut. V další fázi slijeme kešu oříšky a spolu s hořčicí, citrónovou šťávou a česnekem rozmixujeme dohladka. Oříškovou směs rozmícháme v rajčatové omáčce. Máme hotovo a můžeme servírovat.
Přidat komentář