Autor: | neznámý |
Datum přidání | 26.06.2010 |
Druh receptu | Oběd, Svačina, Večeře, Zákusek |
Doba přípravy surovin: |
10 min |
Doba vaření: | 120 min |
Počet porcí: | 8 ks |
Přibližná cena: | neuvedena |
Chuť: | nehodnoceno |
Cena: | nehodnoceno |
Obtížnost: | nehodnoceno |
Přidat vlastní foto
|
Těsto:
Madeta Jihočeské máslo
Obsah tuku: 82%
Tradiční české máslo
Máslo
BIO Italská sůl česneková
Jedlá česneková sůl - mletá
Sůl himalájská růžová jemná
Sůl himalájská růžová jemná
10 čerstvých vajec
Vejce nosnic v klecích. I. třída jakosti - vejce čerstvá A.
6 čerstvých vajec
Čerstvé vejce nosnic v klecích. Jakostní třída: I. třída jakosti -…
Z mouky, vajec, mléka a soli vypracujeme tuhé těsto, které vyválíme na pomoučněném vále na tenkou placku. Hlávkové zelí opláchneme a pokrájíme na droboulinké kousíčky. V hrnci necháme zpěnit na másle cibuli, přidáme zelí, kmín a chvíli dusíme pod pokličkou. Po 20 minutách ochutíme octem, solí a třtinovým cukrem, zamícháme a ještě chvíli vaříme. Na vyválenou placku rovnoměrně rozložíme zelí a i s náplní stočíme do rolády. Závin nakrájíme na kousky položíme na pečícím papírem vyložený pekáč. Pečeme s víkem v předehřáté troubě. Víko z pekáče sundáme těsně před dopečením.
Přidat komentář