Autor: | Lucka |
Datum přidání | 07.04.2013 |
Druh receptu | Oběd, Večeře |
Doba přípravy surovin: |
neuvedena |
Doba vaření: | neuvedena |
Počet porcí: | 4 ks |
Přibližná cena: | neuvedena |
Chuť: | |
Cena: | |
Obtížnost: | |
Přidat vlastní foto
|
Madeta Jihočeské máslo
Obsah tuku: 82%
Tradiční české máslo
Máslo
Sůl s jodem Tesco Value
Jedlá sůl s jodem vakuová
Rajčata Cherry červená
Kulatá. Jakost I.
Kikoman Soy Sauce
Přirozeně fermentovaná sójová omáčka - ochucovadlo
Bílkoviny | Sacharidy | Tuky | Energetická hodnota | |
1 porce | 9,66 g | 24,62 g | 11,58 g | 991,55 kJ (237 kcal) |
celkově | 38,65 g | 98,48 g | 46,33 g | 3 966,20 kJ (947 kcal) |
Hodnoty jsou pouze orientační.
Jáhly si spaříme a dáme v osolené vodě doměkka uvařit. Ke konci přidáme pokrájený pórek a necháme ještě pár minut povařit. Asi po 4-5 minutách vypneme a necháme dojít. Dále si na pánvi rozpálíme máslo a osmahneme pokrájenou cibulku, přidáme uzený tempeh a stroužek česneku, kvalitní sójovou omáčku, žampiony (či jiné houby) a promícháme. Po pár minutách přidáme na plátky nakrájené rajče a papriku a necháme provařit. Až bude vše měkké, hotovou směs dochutíme drceným kmínem, špetkou soli a případně pepřem. Podáváme s pórkovými jáhlami.
Recept jsem vyzkoušela a mírně upravila. Místo čerstvých rajčat, která jsem momentálně neměla jsem použila sušená v oleji a do jáhel jsem přidala trošku kuskusu. Bylo to dobré. Chválím. Lada
Jsem vegetariánka. Recept výborný.Jen jsem neměla tempeh, tak jsem použila TOFU.Taky dobré!!!
Přidat komentář