Autor: | neznámý |
Datum přidání | 11.08.2011 |
Druh receptu | Svačina, Zákusek |
Doba přípravy surovin: |
10 min |
Doba vaření: | 30 min |
Počet porcí: | 7 ks |
Přibližná cena: | 70 Kč |
Chuť: | |
Cena: | |
Obtížnost: | |
Přidat vlastní foto
|
Zasněžené mandle Bio
Neloupané mandle marinované v luxusní ovocné marinádě ochucené…
Sůl s jodem Tesco Value
Jedlá sůl s jodem vakuová
Mandorle Italiane
Přírodní oloupané mandle, bezlepkové, bio.
Olio extra vergine di oliva
Extra panenský olivový olej
Olio di sansa di oliva
Olivový olej z pokrutin
Slunečnice loupaná Poex
Olejnatá semena
Skořice mletá Mikado
Skořice, mletá
Bílkoviny | Sacharidy | Tuky | Energetická hodnota | |
1 porce | 11,09 g | 41,99 g | 16,21 g | 1 509,04 kJ (360 kcal) |
celkově | 77,60 g | 293,96 g | 113,50 g | 10 563,25 kJ (2523 kcal) |
Hodnoty jsou pouze orientační.
Ve větší míse smícháme dohromady vločky, mandle, semínka a koření a zvlášť si smícháme med (sirup) s trochou olivového oleje. Tekutou směs přilijeme do sypké a důkladně promícháme, aby med pokryl všechna semínka, mandle a vločky. Směs přesypeme na plech a pečeme na 160-165°C 30 minut. Po zapečení necháme vychladnout, ale během chladnutí směs trochu promícháváme, aby se medem neslepila.
Granola je vlastně téměř to samé jako müsli, ale nepoužívá se zde zbytečně přidaný cukr. Můžeme si zapéct vše, co máme rádi. Je o něco levnější (záleží na množství) a vzhledem k použitému medu je zdravější.
Můžeme také přidat sušené ovoce podle chuti.
Opravdu výborné!!! Ta skořice v tom nádherně voní.
Přidat komentář