Autor: | neznámý |
Datum přidání | 04.09.2010 |
Druh receptu | Oběd, Večeře |
Doba přípravy surovin: |
10 min |
Doba vaření: | 45 min |
Počet porcí: | 4 ks |
Přibližná cena: | 40 Kč |
Chuť: | |
Cena: | |
Obtížnost: | |
Přidat vlastní foto
|
Bílkoviny | Sacharidy | Tuky | Energetická hodnota | |
1 porce | 15,78 g | 60,39 g | 9,69 g | 1 771,06 kJ (423 kcal) |
celkově | 63,10 g | 241,55 g | 38,77 g | 7 084,25 kJ (1692 kcal) |
Hodnoty jsou pouze orientační.
Pohanku zalijeme dvojnásobným množstvím vroucí vody, osolíme, přiklopíme pokličkou a necháme nabobtnat. Zelené fazolky nakrájíme na menší kousky a spolu s mrkví uvaříme do poloměkka. Pórek nebo jarní cibulku nakrájíme na kolečka, petržel a celer na menší kostičky a vše společně osmažíme na trošce oleje dozlatova. Přidáme pokrájené žampiony, cuketu, uvařené fazolky a mrkev na kostičky. Zeleninu ochutíme sojovou omáčkou a mletou paprikou (případně chilli). Nakonec vmícháme připravenou pohanku, zamícháme, upravíme do zapékacího pekáčku, posypeme sezamovými semínky a zapečeme v troubě dozlatova.
Podáváme se zavařenou červenou řepou nebo sladkokyselou okurkou, pokapané středomořskou omáčkou Heinz.
Zajímavé chutné jídlo
Super dubrota
Zapečená pohanka je opravdu výborná. Vždy přimíchám to, co mám po ruce - dnes žampiony, cibulku a petrželku.
Dnes jsem tohle jídlo ochutnal a mohu jen doporučit. Cibulka to skvěle dochutí. Akorát ty sezamová semínka nemáme :-)
Tak dnes jsem vařila tento recept, určitě stojí ho vyzkoušet. Ještě jsem posypala sýrem.
Opravdu výborný recept. Na vrch jsem navíc položila plátky mozzarelly a ještě teď se olizuji až za ušima :-)
Přidat komentář