Autor: | neznámý |
Datum přidání | 20.03.2013 |
Druh receptu | Oběd, Večeře |
Doba přípravy surovin: |
60 min |
Doba vaření: | 40 min |
Počet porcí: | 8 ks |
Přibližná cena: | neuvedena |
Chuť: | nehodnoceno |
Cena: | nehodnoceno |
Obtížnost: | nehodnoceno |
Přidat vlastní foto
|
Madeta Jihočeské máslo
Obsah tuku: 82%
Tradiční české máslo
Máslo
Sůl s jodem Tesco Value
Jedlá sůl s jodem vakuová
Vegetol gold
Rostlinný jedlý olej jednodruhový
Slunečnicový olej
Rostlinný jedlý olej. Jednodruhový, slunečnicový.
Bílkoviny | Sacharidy | Tuky | Energetická hodnota | |
1 porce | 13,14 g | 74,44 g | 6,75 g | 1 879,11 kJ (449 kcal) |
celkově | 105,09 g | 595,56 g | 53,99 g | 15 032,84 kJ (3590 kcal) |
Hodnoty jsou pouze orientační.
Brambory důkladně omyjeme od hlíny a uvaříme ve slupce. Ovesné vločky namočíme do vody. Na oleji osmahneme pórek, přidáme nahrubo nastrouhanou mrkev a celer, lehce osolíme. Za chvíli přidáme na proužky pokrájenou hlívu. Vychladlé brambory oloupeme a nakrájíme na kolečka. Na dno zapékací mísy, kterou jsme vymazali máslem, nasypeme část brambor. Ty posypeme zeleninovou směsí a překryjeme zbytkem brambor. Dáme péct do trouby na 200°C. Mezitím si připravíme bešamel. V hlubší pánvi si rozpustíme máslo, poprášíme rýžovou moukou, dále přidáme ovesné vločky. Zalijeme vodou a mícháme do zhoustnutí. Na závěr zjemníme smetanou, vmícháme bylinky a sůl. Po 20 minutách pečení brambory přelijeme bešamelem a dopečeme.
Přidat komentář