Autor: | Timsy |
Datum přidání | 14.08.2013 |
Druh receptu | Oběd, Večeře |
Doba přípravy surovin: |
10 min |
Doba vaření: | 20 min |
Počet porcí: | 2 ks |
Přibližná cena: | neuvedena |
Chuť: | nehodnoceno |
Cena: | nehodnoceno |
Obtížnost: | nehodnoceno |
Přidat vlastní foto
|
Tofu uzené
Sójový výrobek
Zeleninová směs s kukuřicí
Hluboce zmrazená zeleninová směs
Sůl jemnozrnná Trapani Sale
Z přírodní rezervace poblíž Trapani (Sicílie).
Sůl hrubozrnná Trapani Sale
Z přírodní rezervace poblíž Trapani (Sicílie).
Bílkoviny | Sacharidy | Tuky | Energetická hodnota | |
1 porce | 14,88 g | 32,42 g | 7,75 g | 1 181,67 kJ (282 kcal) |
celkově | 29,77 g | 64,85 g | 15,49 g | 2 363,35 kJ (564 kcal) |
Hodnoty jsou pouze orientační.
Nejprve si dáme vařit omyté a oškrábané brambory v mírně osolené vodě s kmínem. Mezitím na trošce rozehřátého oleje dozlatova osmahneme cibulku. Přidáme na malé kostičky pokrájené tofu, narychlo orestujeme. Přihodíme spařená a nakrájená rajčata, která jsme zbavili slupky. Zalijeme vývarem a 10 minut vaříme. Poté přisypeme zeleninu a okořeníme chilli kořením podle chuti. Podusíme asi 10 minut do změknutí zeleniny. Nakonec ochutíme bazalkou či petrželovou natí. Hotové brambory promícháme se zeleninovou směsí a podáváme.
Nejlepší je vše smíchat dohromady.
Podáváme s okurkovým salátem.
jana-ulrichova@: Když porovnáte cenu tofu s masem, tak jste úplně jinde a rozhodně lépe s tofu..:) Navíc se dá zpracovávat daleko snadněji - stačí ohřát, orestovat na pánvičce se zeleninou, zapéct, nastrouhat a použít např. do plněných paprik, knedlíčků...využití je spousta a bylinkama můžete dochutit úplně stejně jako maso..;)
Děkuji za zdravý a rychlý recept, který ráda brzy vyzkouším. Tofu budu vařit poprvé. Vždy jsem si myslela, že bude problém cena a dostupnost, ale u nás v Albertu mě vyvedli z omylu :-)
Přidat komentář